Dijous, 12 de Desembre de 2019 - Edició 504
La República

L’última amenaça: una Catalunya independent quedaria incomunicada telefònicament

Les elucubracions interessades sobre el devenir de Catalunya cada vegada estan més agafades amb pinces, com demostra la relliscada de Rajoy o la polèmica de la traducció de la carta de Jean-Claude Juncker. Amb tot, les amenaces no s’aturen i ara és una empresa de telecomunicacions, Fonvirtual, qui tracta d’influir advertint que un possible Estat català podria quedar incomunicat telefònicament. Haurien de tornar els ciutadans als coloms missatgers per comunicar-se a l’exterior? 

Redacció
Redacció 24/09/2015

L'exemple kosovar

Fonvirtual, amb seu a Madrid, diu que en cas d’una DUI, Catalunya ja no podria utilitzar el prefix internacional espanyol (+34) per trucar, així que s’haurien de buscar alternatives urgents. No obstant, si es trigués a trobar un nou prefix, el Principat podria quedar incomunicada, sense opció de trucar més enllà dels Pirineus i la Sénia. L’estudi recorda l’exemple de Kosovo, que ha estat durant 7 anys usant els prefixos de Sèrbia, Eslovènia i Mònaco fins que fa un mes va aconseguir-ne un de propi. L’espera de l’estat balcànic, però, no ha significat que els seus ciutadans quedessin sense línia mentrestant.

La base: Catalunya quedaria fora de la UE

D’altra banda, Fonvirtual també afirma que les trucades entre Catalunya i Espanya “no només deixaran de ser nacionals, sinó que, degut al nou estatus de Catalunya, es tarifarien a un preu molt més alt que a qualsevol altre país d’Europa”. És clar, l’empresa dóna per bo el dubtós argument que el nou Estat quedaria fora de la Unió Europea automàticament.

Catalunya hauria de comprar les infraestructures telefòniques? 

Una altra inverosímil amenaça de Fonvirtual es basa en què gran part de les infraestructures de telecomunicacions a Catalunya són propietat de l’Estat espanyol, així que se les hauria de comprar o expropiar. Així, confirmen no preveure un repartiment de béns com en els divorcis civilitzats, cosa que voldria dir també que Espanya es quedaria la totalitat del bilió d’euros de deute que té ara mateix, inclòs el 15-20% que li correspondria a Catalunya. 

Relacionats