Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Lufthansa assegura que els seus pilots són “seleccionats a consciència”

El president de Lufthansa, matriu de Germanwings, Carsten Spohh, ha confirmat aquest dijous la tesi dels investigadors francesos que el copilot hauria “estavellat l'avió de forma deliberada”. Spohh, però, ha assegurat que Andreas Lubitz, de 28 anys i nacionalitat alemanya, “havia superat al 100% totes les proves mèdiques i psicològiques” i tenia un expedient i una actitud “impecable”. “Seleccionem amb gran cura els nostres pilots i intentem posar l'accent sobre la seva capacitat psicològica abans que puguin prendre el comandament d'un avió”, ha explicat Spohh. 

Redacció
Redacció 26/03/2015

Segons els portaveus de Lufthansa el procés és “conscienciós i exigeix ​​exàmens psicològics. És un instrument molt reconegut de selecció de personal, del qual estem orgullosos”, han dit tot indicant que els dos pilots” van passar les proves ” i que en el cas del copilot, Andreas Lebitz, de 28 anys. La seva formació va començar el 2008 i després d'una espera de 11 mesos, va treballar com a auxiliar de vol fins operar com a copilot des de 2013. També va passar per l'escola d'aviació de Bremen i per una a Phoenix, a Arizona.

Els portaveus han reiterat que estan orgullosos de la “bona selecció de personal” i ha que a la companyia hi ha un “xoc terrible” i a dia d'avui “només podem especular sobre la motivació dels fets”. També han considerat que aquest és un “terrible cas individual” i segueixen “confiant en el sistema de formació de Lufthansa”.