Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Lou Reed participarà al festival de literatura ‘Kosmopolis’ del CCCB

|

- Publicitat -

En paraules del director de Kosmopolis, Juan Insua, aquesta festa de la literatura vol ‘emancipar lectors, agitar els gèneres i revisar mites, tradicions i identitats’. El guanyador del Nobel de literatura l’any 2000, Gao Xingjian, parlarà durant l’acte inaugural dels sacrificis que implica ‘la defensa de la llibertat creativa enfront dels abusos del poder polític o mediàtic’. Insua ha destacat de la conferència ‘La guerra contra el terrorisme’ de Todorov que permetrà veure a un ‘crític literari parlar de terrorisme’.

La ‘K08’ també s’aturarà a reflexionar sobre els mitjans d’informació a ‘periodisme XXI’. Dins de les conferències que es duran a terme dins aquesta secció de la festa literària, Insua ha subratllat la participació de Dan Gillmor, ‘un ideòleg del periodisme’ que se centrarà en el paper de la societat com a mitjà de comunicació gràcies a les noves tecnologies.

Publicitat

Lou Reed i Laurie Anderson tornaran a repetir el recital de poesia catalana que el programa ‘Made in Catalunya’ va dur a l’any passat a Nova York. ‘Laurie Anderson, Lou Reed, and Patti Smith reading catalan poetry’ va permetre veure a aquestes icones musicals llegir poesia de Pere Gimferrer, Blai Bonet, Joan Brossa o Maria Mercè Marçal. El pròxim divendres, en l’acte més esperat d’aquest K08, al vestíbul del CCCB, on hi caben tan sols ‘unes 450 persones’, només hi serà Lou Reed. Patti Smith es troba immersa en una gira i Laurie Anderson, molt implicada en la campanya electoral de Barak Obama, tampoc s’ha desplaçat fins a Barcelona.

El fet de trobar-se a Berkeley, Estats Units, no impedirà participar a Anderson, qui a través d’una pantalla i gràcies a la tecnologia d’internet 2.0, participarà en aquesta Kosmopolis per donar la rèplica a l’autor de ‘Just a perfect day’.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut