Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Lou Reed omple el CCCB recitant poetes catalans

El cantant Lou Reed va recitar aquest divendres poetes catalans a Barcelona, en el marc del festival Kosmòpolis, en una sala del Centre de Cultura Contemporània (CCCB) que va quedar-se petita. També van participar en l’acte, a través d’una pantalla i des dels Estats Units, la seva parella, Laurie Anderson, que no ha pogut venir a Barcelona ja que està molt implicada en la campanya electoral de Barak Obama.

Així, Reed va repetir el recital de poesia catalana que el programa ‘Made in Catalunya’ va dur l’any passat a Nova York. Al CCCB va llegir obres d’autors com Salvador Espriu, Joan Brossa i Josep Carner.

Redacció
Redacció 27/10/2008

‘Laurie Anderson, Lou Reed, and Patti Smith reading catalan poetry’ ja va permetre veure aquestes icones musicals llegir poesia de Pere Gimferrer, Blai Bonet, Joan Brossa o Maria Mercè Marçal a Nova York l’any passat. I aquest divendres, en l’acte més esperat d’aquest Kosmopolis, en una sala del CCCB on molta gent va haver-se de quedar dreta, Reed va recuperar de nou els poetes catalans en un recital en anglès. Patti Smith es trobava immersa en una gira i Laurie Anderson, molt implicada en la campanya electoral de Barack Obama, tampoc va desplaçar-se fins a Barcelona, però va intervenir en l’espectacle a través d’una pantalla.

El recital va coincidir gairebé amb la presentació, aquest dijous a Barcelona, del llibre ‘Travessa el foc’, una compilació de poemes que Reed veu ‘com una novel·la’. Durant la presentació el cantant va reconèixer que desconeixia la poesia catalana però va explicar que havia gaudit molt llegint alguns dels seus poemes. ‘He sentit que hagués pogut escriure’ls jo mateix’, va afegir.