Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

L’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra inicia el Cicle del Petit Palau

L’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA) inicia el 20 de desembre la quarta edició del Cicle del Petit Palau, amb un concert al Palau de la Música Catalana que comptarà amb la participació del pianista català Josep Maria Colom. El cicle està organitzat per l’ONCA i la Fundació Orfeó Català Palau de la Música, i s’iniciarà amb un concert format per 19 músics de l’orquestra andorrana, 9 violins, 3 violes, 2 violoncels, 1 contrabaix, 2 oboès i 2 trompes. L’ONCA interpretarà obres de Joaquin Turina, Jean Sibelius, Samuel Barber, i al final del programa oferirà, juntament amb Colom, l’obra ‘Jeunehomme’ de W.A.Mozart.

Redacció 14/12/2007

Josep Maria Colom va néixer a Barcelona l’any 1947 i es va formar al Conservatori Superior Municipal d’aquesta ciutat, i a l’École Normale de París. Va debutar a França i al llarg de la seva carrera ha ofert concerts arreu d’Europa. Ha enregistrat diversos discos, i a més de nombroses classes magistrals, des de 1990 imparteix cursos d’especialització musical a la Universitat d’Alcalá d’Henares.

L’ONCA, sota la direcció artística de Gerard Claret

Al final de 1992, el Govern d’Andorra decideix crear l’Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra sota la direcció del violinista andorrà Gerard Claret, conegut arreu per la seva trajectòria com a solista i pedagog.

L’ONCA depèn de la Fundació ONCA, gestionada pel Ministeri d’Afers Exteriors, Cultura i Cooperació del Govern d’Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà.

L’ONCA es va presentar oficialment el març de 1993. Ha fet concerts a Andorra, Espanya, França, Bèlgica, Itàlia, Alemanya i Portugal, i ha assolit un lloc de prestigi dins del panorama musical.