Dijous, 12 de Desembre de 2019 - Edició 504
La República

L’organitzador de la consulta d’Arenys rep protecció policial després de rebre amenaces de grups feixistes

La por que s’ha instal·lat a Arenys de Munt (Maresme) per l’anunci d’una manifestació falangista d’aquest diumenge, coincidint amb la consulta independentista que organitza el Moviment Arenyenc Per l’Autodeterminació (MAPA), ha obligat als responsables del referèndum a prendre mesures. El president d’aquesta entitat independentista, Josep Manel Ximenis, rep des de fa uns quinze dies protecció policial. Diversos membres de l’organització han rebut amenaces de grups feixistes. L’alcalde arenyenc, Carles Móra, també tindrà aquest diumenge protecció policial tot i que no ha rebut amenaces personals.

Redacció
Redacció 12/09/2009

El mateix Ximenis ha reconegut a l’ACN que hi ha molta gent del poble que està rebent ‘amenaces i coaccions’. D’altra banda, l’alcalde arenyenc, Carles Móra, també tindrà protecció policial especial aquest diumenge, en motiu de la consulta i la manifestació de La Falange.

Per la seva banda, el membre de la Comissió Organitzadora de la Consulta, Ramon Pujol, ha denunciat que s’han rebut trucades amenaçadores. A través d’un escrit difós pel Facebook, Pujol ha lamentat que el jutge doni la raó a La Falange i permeti la manifestació ‘malgrat que aquesta setmana han amenaçat telefònicament amb cremar els bars i els boscos d’Arenys de Munt’. A més ha afegit que ‘intenten per tots els mitjans que no fem el referèndum simbòlic, utilitzen la por i el terror per fer-nos abdicar del nostre dret a la llibertat’ però Pujol es mostar convençut que ‘no podran’.

Manifestació falangista
Aquesta setmana, la justícia espanyola va autoritzar que la manifestació de La Falange se celebri el mateix dia de la consulta independentista malgrat que el departament d’Interior liderat per Joan Saura havia ajornat la manifestació falangista una setmana al·legant qüestions de seguretat per la seva coincidència amb la consulta.

El secretari general d’Esquerra, Joan Ridao, ha lamentat avui que s’hagi autoritzat la manifestació falangista i que a la vegada s’hagin posat entrebancs per fer la consulta independentista al municipi maresmenc. Ha dit que l’estat espanyol ‘ens ha impedit d’anar a expressar la nostra opinió’ i ha remarcat que la consulta ‘s’empara en la llibertat d’expressió’, on el dret de decidir ‘no és un dret nacionalista sinó el principi democràtic per excel·lència’. Ha denunciat que davant un qüestionable nerviosisme de l’Estat, aquest ha plantejat una ‘disjuntiva’ entre ‘Espanya’ o les ‘urnes o la democràcia’. ‘Apostem sempre per la democràcia’ ha recalcat.

Relacionats