Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

Loquillo honra el seu nom en unes declaracions

El cantant del tupé està més Loquillo que mai. El músic ha dit que prefereix viure al País Basc perquè a Catalunya tots som una colla de “provincians”. Les declaracions […]

Redacció 26/06/2007

El cantant del tupé està més Loquillo que mai. El músic ha dit que prefereix viure al País Basc perquè a Catalunya tots som una colla de “provincians”. Les declaracions les va fer a davant la premsa andorrana abans de fer un concert al pavelló del Prat Gran d’Escaldes d’Engordany.

El cantant sembla que s’ha desfogat amb la premsa amb unes declaracions destinades a ser bombes. Fent una repassada a l’actual mercat musical (amb una visió enfocada cap a l’Estat espanyol) quan parlà de Catalunya va dir: “Estem pitjor que vint-i-cinc anys enrere i la culpa d’aquesta situació la tenen els mitjans de comunicació, que es dediquen a “programar música per a nens i, quan ja no sona per a nens, deixa d’interessar”. D’aquesta manera el mercat, que domina la situació, provoca l’autocensura dels artistes, un fenomen que ha vingut a substituir “la censura que teníem abans”, en referència als anys de la dictadura franquista.

També ha dit que les subvencions a les formacions musicals serveixen per “comprar als artistes” i que avui dia no hi ha cap grup crític amb l’actual situació política.
“Hi ha algun teatre crític amb l’establishment? Alguna banda de rock crítica?”, es pregunta Loquillo.

Quan ha parlat del tema lingüístic ha dit de la fira del llibre a Frankfurt estem fen un ridícul espantós. Seguidament va acusar els polítics catalans de portar “una boina calada fins al nas” perquè són uns “provincians” i pronostica que Catalunya es convertirà en un “desert cultural” per culpa d’uns polítics que no donen la talla i que “han passat de no ser ningú a tenir càrrec a la Generalitat i cotxe oficial per ensenyar-lo als amics”.