Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

López Tena, Reig i Griley deixen la junta d’Òmnium Cultural

La constitució del nou Parlament de Catalunya arran de les eleccions del 28 de novembre, així com els nomenaments del nou Govern d’Artur Mas té conseqüències diverses arreu del país. Una d’elles és la incompatibilitat de càrrecs a una entitat tan important com Òmnium Cultural. L’assumpció de noves responsabilitats ha forçat tres baixes a la Junta Nacional d’Òmnium Cultural, segons ha notificat Muriel Casals aquest dimecres. Es tracta del vocal Alfons López Tena, que ara és diputat al Parlament per Solidaritat Catalana per la Independència, del també vocal de la junta Antoni Reig, que és el nou director general de Joventut, i d’Yvonne Griley, la flamant directora general de Política Lingüística.

Redacció
Redacció 20/01/2011

Casals ha recordat que Òmnium està al servei del país, i en aquest sentit ‘s’espera de nosaltres la generositat de cedir alguns dels nostres membres si són cridats a exercir un compromís directament polític o a treballar en institucions oficials’. En aquest sentit, crida a ‘estar orgullosos’ dels tres membres de la junta que han estat cridats a exercir aquestes responsabilitats polítiques.

També ha deixat el càrrec de la junta Isidor Marí, president de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans, però en aquest cas per un tema de dedicació. La pròpia junta decidirà els propers dies qui cobreix les quatre vocalies vacants.