Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

López Tena insinua que la Mesa hauria prevaricat en rebutjar la ILP

El jurista Alfons López Tena ha replicat el president del Parlament, Ernest Benach, que en un apunt al seu blog acusava els promotors del referèndum nacional de presentar una ILP al Parlament ‘poc rigorosa’. En la rèplica a Benach publicada a la tribuna de directe!cat, Alfons López Tena acusa els membres de la Mesa del Parlament de ‘prevaricar’ en denegar la ILP per ‘motius polítics’ i ‘per conveniència’, ja que segons el jurista la iniciativa ‘complia els requisits’. A través de sis punts, Tena rebat els arguments del polític republicà, i conclou que la votació de dimarts que vetava els referèndums d’independència exemplifica la unitat tal com l’entenen els partits catalans: ‘Els partits volen el monopoli de les decisions’.

Redacció
Redacció 16/07/2010

Segons Tena, ‘el TC accepta la plena competència de la Generalitat sobre consultes populars no referendàries’, i per tant ‘és per això que vam presentar la ILP votada en contra pel sr. Benach, seguint el model de la convocada i organitzada per l’Ajuntament de Barcelona sobre la Diagonal, aprovada pel partit del sr. Benach, que es va celebrar sense permís del Govern espanyol sense que ningú la recorregués ni anul·lés’.

Tena també rebat Benach quan aquest va assegurar que ‘no es poden presentar ILP sobre la mateixa qüestió en la mateixa legislatura’. Segons Tena, ‘això no és cert’, ja que la ILP de dimarts era diferent de les altres: ‘no s’ha presentat cap ILP sobre consulta popular no referendària’. El jurista recorda que ‘la Generalitat no té competències sobre referèndums i sí sobre consultes populars no referendàries’.