Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

López Tena defensa a Brussel·les que Catalunya sigui directament estat membre de la UE si mai s’independitza

El vocal del Consell General del Poder Judicial i president de la fundació Cercle d’Estudis Sobiranistes, Alfons López Tena, defensat jurídicament l’ampliació interna de la Unió Europea, és a dir, la possibilitat que si Catalunya, el País Basc, Escòcia, Flandes o qualsevol altra nació europea mai són independents es converteixin, automàticament, en un nou estat membre. ‘Catalunya, el pròxim estat a Europa? La qüestió de l’ampliació interna, un nou procés a la UE’ és el títol de la conferència que López Tena oferirà demà al matí a Brussel·les davant de representants del Parlament Europeu, funcionaris de la Comissió Europea, lobbistes i acadèmics i periodistes europeus.

Redacció
Redacció 16/04/2008

El jurista López Tena argumentarà jurídicament la proposta del think-tank independentista que presideix que qualsevol nació que actualment formi part d’un estat membre de la UE pugui convertir-se en un soci comunitari més si aconsegueix la seva independència sense necessitat d’abandonar la Unió ni la resta d’àrees de cooperació existents, com la zona euro o el Tractat de Schengen. La conferència es celebrarà demà dijous a les deu del matí al Centre de Premsa Internacional de Brussel·les i serà presentada pel periodista català i president del European Journalism Centre, Vicent Partal.

Aquesta és la mateixa proposta que el president d’ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, va llançar el passat 19 de gener des d’Escòcia, conjuntament amb els altres cinc partits independentistes europeus que governen actualment, Eusko Alkartasuna, el BNG, l’Scotish National Party escocès, el Plaid Cymru gal·lès i l’Spirit flamenc. En la Declaració d’Edimburg, el vicepresident de la Generalitat i els seus socis independentistes europeus reclamen que si alguna nació que ara formi part d’un estat membre de la Unió Europea s’independitza es converteixi també, directament i sense cap trava en estat membre.