Dijous, 12 de Desembre de 2019 - Edició 504
La República

López Burniol: “la reforma del TC que planteja el PP és inconstitucional”

El jurista, Juan José López Burniol, ha considerat a la Cadena Ser que la proposta del PP de reforma del Tribunal Constitucional “és inconstitucional” perquè atribueix al TC unes funcions sancionadores que no li corresponen ja que no forma part de la jurisdicció i, per tant, no pot sancionar, Burniol també ha recordat que els Tribunals Constitucionals van néixer “única i exclusivament” per protegir les minories de les majories que se saltaven la constitució i la resta no és propi d’aquest òrgan. Per altra banda, l'expresident del Tribunal Constitucional, Pascual Sala, també ha carregat contra la mesura del PP.

Redacció
Redacció 02/09/2015

Un error polític descomunal que reforça la posició de Mas

Segons Burniol, la mesura plantejada pel PP “reforça la posició del president Mas”. “És convenient que els espanyols no catans sàpiguen que la identitat catalana existeix i per molts catalans és compatible amb l’espanyola i quan consideren que hi ha una agressió exterior infundada, tots els catalans encara que no siguin independentistes, senten una pulsió de reforç vers qui els representa”. El notari ha conclòs que el PP amb la seva proposició ha salvat la compareixença del president Mas avui al Parlament.

Canviar una llei per la sospita d'una hipotètica declaració d'independència a Catalunya 

L'expresident del Tribunal Constitucional, Pascual Sala, en declaracions  a la Cadena Ser ha titllat la mesura del PP d’”inoportuna i innecessària” i que “desnaturalitza la funció del Tribunal Constitucional ”. Sala ha criticat que es canviï una llei per la sospita d'una hipotètica declaració d'independència a Catalunya: “És una llei fonamentada en un criteri de sospita, que s'anticipa, cosa insòlita quan es tracta de legislar, i que a més desvirtua la funció de la jurisdicció constitucional”, ha dit Sala.
 
 

Relacionats