Edició 1767

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023
Edició 1767

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023

L’operació contra els lladres del metro redueix un 30% els furts

|

- Publicitat -

En les últimes tres setmanes, les faltes de furt -robatoris de menys de 400 euros- han baixat un 32%, mentre que els delictes de furt -de més de 400 euros- ho han fet en un 23% a tota la ciutat de Barcelona. Ja en la mateixa setmana en la que es van produir els primers arrestos, a mitjans de maig, aquesta xifra va baixar un 17% i la següent setmana, un 10% respecte a l’anterior.

Publicitat

Tretze persones més estan en recerca i captura dins del mateix dispositiu, segons ha confirmat el subinspector Josep Monteys, que ha assegurat que és difícil trobar-los perquè són persones que “no estan arrelades, són itinerants i potser se’n van a l’estranger en qualsevol moment, agafen les maletes i se’n van”.

Tot i això, Monteys, que ha considerat un motiu d’orgull que hi hagi fins a 700 casos menys de furt a la setmana a Barcelona, ha subratllat que “l’objectiu prioritari és aconseguir baixar el nombre de delictes, tot i que volem detenir els que els cometen i portar-los davant del jutge”.

El subinspector ha assenyalat que “quan s’acosta bon temps, vénen més turistes, i els furts acostumen a pujar”, així que ha considerat una cosa “fora del normal” les estadístiques de les últimes setmanes. “L’esperança és que la situació segueixi així, seria una utopia dir que reduirem els furts a zero”, ha sostingut.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió