Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

L’Oficina Antifrau s’aprovarà aquest mes, i tindrà incidència en els ajuntaments

El Govern té previst aprovar aquest mes de juliol, en principi en la reunió de dimarts que ve, el projecte de llei de l’Oficina Antifrau, un projecte que va provocar polèmica la passada legislatura, sobretot per enfrontaments entre PSC i ERC. Ara, els tres partits s’han posat d’acord. Aquest organisme podrà investigar la Generalitat, però també tindrà certa incidència sobre els ajuntaments, segons fonts del Departament de Governació. El fiscal anticorrupció David Martínez Madero es perfila com a principal candidat per ser el director de l’organisme.

Redacció 20/07/2007

Segons fonts del Departament de Governació, el projecte de llei de l’Oficina Antifrau ja ha passat pel consell tècnic de la Generalitat i està previst que s’aprovi en el proper Consell de Govern, de dimarts, o bé el de finals de juliol. D’aquesta manera, s’enviarà al Parlament perquè comenci la seva tramitació, que es farà durant el següent període de sessions.

La previsió del Govern és començar a treballar en l’estructura de l’Oficina Antifrau després de l’estiu, en un procés paral·lel a la tramitació parlamentària. De fet, ja hi ha una persona de l’executiu que hi està treballant. L’Oficina es constituiria com una entitat autònoma i està previst que depengui del Parlament.

La voluntat és que aquest organisme pugui investigar la Generalitat, però que també tingui certa incidència sobre els ens locals, un punt que va ser conflictiu la passada legislatura entre els partits de l’executiu que aleshores presidia Pasqual Maragall.

El Govern vol que el director sigui escollit pel Parlament. Ja la passada legislatura el nom de David Martínez Madero, fiscal anticorrupció, va sonar amb força per dirigir l’oficina. Martínez Madero continua sent el principal candidat a dirigir aquest organisme un cop es constitueixi.