Dilluns, 20 de Gener de 2020 - Edició 543
La República

L’OCB reclama que els nins i nines de les Illes també puguin veure el Canal Súper 3

L’Obra Cultural Balear (OCB) i l’associació Voltor, impulsora històrica de la recepció de les cadenes en català a les Illes, vol que els nins i nines balears també puguin veure el nou canal de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisual (CCMA), el Canal Súper 3. El nou canal, que s’emet per TDT a Catalunya des de diumenge, ofereix una programació destinada específicament al públic infantil, amb sèries, pel·lícules d’animació i programes de producció pròpia. Consideren que ‘cal garantir la recepció d’aquest canal a les Balears i al conjunt de territoris de llengua catalana’ per tal que ‘els infants que reben una educació en català, i que tenen poca oferta cultural adreçada a ells en la nostra llengua, puguin accedir a aquesta programació’.

Redacció
Redacció 22/10/2009

L’OCB i Voltor ressalten que a les Illes Balears hi ha hagut des dels seus inicis un gran nombre de seguidors de la programació infantil de Televisió de Catalunya, ‘de nines i nins que s’han educat amb el Club Súper 3 i que en són socis’.

És per això que les dues entitats demanen al Govern de les Illes Balears i a la Generalitat de Catalunya ‘que arribin a un acord que asseguri la recepció normal del Canal Súper 3 a les nostres illes’. Demanen que s’apliqui l’article 30.2 de la Llei de la Llengua, que afirma: ‘En qualsevol cas, el Govern de la Comunitat Autònoma farà les gestions necessàries per a facilitar als ciutadans de les Illes Balears la recepció de les emissions de televisió en llengua catalana dependents d’altres comunitats autònomes.’

Les dues entitats també reiteren la seva exigència de posada en funcionament de manera immediata per part del Govern de les Illes Balears, del múltiplex concedit pel ministeri d’Indústria espanyol per garantir la recepció dels canals de televisió en català de Catalunya i el País Valencià, tal i com ja van reclamar a la consellera Pilar Costa a la reunió que van mantenir dijous passat.

Relacionats