Dijous, 24 d'Octubre de 2019 - Edició 455
La República

L’OCB denuncia que la Guàrdia Civil espanyola va apallissar un noi per dirigir-se als agents en català

L’Obra Cultural Balear (OCB) ha denunciat avui que la Guàrdia Civil espanyola va agredir un noi a l’aeroport de Palma després que ell i la seva acompanyant es dirigissin als agents en català. El coordinador de l’OCB, Tomeu Martí, ha considerat que es tracta d’uns fets ‘gravíssims’ i ha explicat que són comprovables, ja que hi havia càmeres de seguretat que ho enregistraven tot. L’Oficina de Drets Lingüístics està fent un seguiment del cas. Tomeu Martí ha responsabilitzat de l’incident el delegat del govern espanyol a les Illes Balears, Ramon Socles, per ser ‘incapaç d’evitar que s’arribàs a l’extrem de l’agressió física’ afegint que ‘aquest fet és conseqüència de la seva manca de resposta davant els actes discriminatoris anteriors’.

Redacció
Redacció 02/09/2009

Segons s’ha explicat en roda de premsa, els fets varen passar el 7 d’agost, quan Iván Cortès i la seva companya Laura estaven a punt d’agafar un avió cap a Londres. En aquest moment, agents de la Guàrdia Civil espanyola els varen aturar per demanar-los la documentació. En dues ocasions van respondre a les preguntes que els feien en català, però, finalment, davant el to agressiu d’un dels agents ho van fer en castellà. Cortés assegura que els tres agents van arrossegar-lo dins un quartet on va ser víctima d’una agressió al cap, al llavi i a l’estómac. Els agents, a més, van denunciar-lo per alteració de l’ordre públic.

El coordinador de l’OCB ha afirmat que a la reunió de la junta directiva de l’OCB, que es farà avui vespre, es decidiran les següents passes a fer. Martí ha insistit que tots els ciutadans tenen el dret de parlar en català sempre i arreu, i que ningú pot ser discriminat per això.

Relacionats