Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

L’Obra Cultural Balear i l’Institut Ramon Llull fan un ‘cafè per la llengua’

Dues de les principals entitats de difusió i sensibilització de la cultura catalana s’han trobat el capvespre d’aquest dimarts. El motiu de la reunió ha estat dur a terme un ‘Cafè per la llengua’, la campanya que l’Obra Cultural Balear, posà en marxa fa pocs mesos per tal de reunir-se amb diferents sectors socials i sensibilitzar-los sobre la llengua. En aquesta trobada hi ha assistit el president de l’OCB, Jaume Mateu i la directora adjunta de l’IRL, Fanny Tur, a més de diversos representants d’ambdues entitats. Durant el cafè, s’ha parlat de diversos temes al voltant de la llengua catalana. Un dels més intensos ha estat el futur sobre la recepció dels canals de televisió en català arreu del territori.

Redacció
Redacció 18/03/2009

El president de l’Obra Cultural Balear (OCB), Jaume Mateu, i la directora adjunta de l’Institut Ramon Llull (IRL), Fanny Tur, s’ha reunit l’horabaixa d’aquest dimarts. Ho han fet en el marc de la campanya ‘Cafè per la llengua’ que l’OCB posà en marxa fa pocs mesos. Aquesta iniciativa pretén arribar a diferents sectors socials amb els quals l’entitat s’hi trobarà per fer reunions i parlar de la situació de la llengua. Més de 12.000 tasses de cafè han estat encarregades per a l’ocasió.

La trobada ha tengut lloc a la recent inaugurada seu de l’IRL de Palma. A més de Mateu i Tur, hi han assistit altres membres de les dues entitats. L’eix vertebrador de la conversa ha estat la llengua. La reciprocitat arreu del domini lingüístic de les televisions en català a la TDT, la presència històrica de la llengua a l’església o la política lingüística als executius autonòmics n’han estat les ramificacions.

Cafès, coca de xocolata i flaó menorquí han acompanyat el capvespre en un ambient molt cordial i de complicitat.