Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Lluites caïnites a la Casa Reial per atribuir-se la revocació del títol de duquessa a la infanta Cristina

Les baralles fraternals a ‘can Borbó’ estan a l’ordre del dia. Felip VI es vol desprendre de la càrrega que suposa la seva germana Cristina i li ha revocat el títol de duquessa de Palma, però ella ha mostrat cert orgull i a través del seu advocat, Miquel Roca, ha dit que va ser ella qui li ho havia demanat prèviament per carta. 

Redacció
Redacció 12/06/2015

Les comunicacions de la Corona, ancorades al segle XIX

A partir d’avui la infanta Cristina ja no és duquessa de Palma, i ara la qüestió és veure qui es queda la medalla d’haver fet aquest gest. Miquel Roca ha volgut ennoblir la seva clienta, dient que “la infanta ja havia manifestat la seva voluntat expressa” que se li retirés el títol. La Zarzuela, però, ha respost negant-ho i ha dit que la carta de la infanta expressant aquest desig va arribar quan ell ja havia anunciat la decisió. Un fet que, en ple segle XXI i a l’era de la missatgeria instantània ha resultat ser força inverosímil i còmic per molta gent a les xarxes.

S'acaba la vinculació estreta de ses Illes amb la Corona

La infanta acaba amb 18 anys d’ostentació d’aquest títol nobiliari sense cap tradició històrica, sinó totalment inventat per Joan Carles I com a regal de noces amb Iñaki Urdangarin. La notícia allunya Palma de Mallorca i les Illes Balears de la vinculació estreta que les unia amb la Casa Reial i que incomodava a molts illencs, sobretot arran del cas Nóos. És la fi, doncs, de l'efímer Ducat de Palma.