Dissabte, 7 de Desembre de 2019 - Edició 499
La República

Lluís Llach carrega contra l’Audiència Nacional: “JxSí i la CUP no es mamen el dit”

Lluís Llach ha deixat entreveure amb certa claredat que les actuacions policials destinades a esgarrar les converses que estan tenint JxSí i la CUP al més alt nivell no afectaran les negociacions per conformar govern, ja que la voluntat d’arribar a acords és ferma.

Redacció
Redacció 28/10/2015

El cantautor de Verges ha afirmat en un primer tuit que “Quan es va contra la CUP, (avui és el cas), a l'Audiència Nacional li sembla millor enviar els Mossos i no la Guardia Civil. Ho fan bé”. El tuit anava a tomb de les informacions que han aparegut avui segons les quals l’Audiència Nacional ha encarregat als Mossos detencions contra un grup d’anarquistes, un col·lectiu sensible als interessos de la CUP. Llach considera, com s’ha interpretat també des de l’opinió pública, que aquest és un altre torpede en la línia de flotació de les negociacions dels partits independentistes.

Des d’Espanya hi ha molta por a l’acord entre JxSí i la CUP, i és per això que és molt important que les forces independentistes no perdin la consciència d’aquesta realitat. Els estaments de l’Estat han estat atacant sistemàticament les entranyes de CDC per tots costats, per mirar de fracturar JxSí i avortar les negociacions amb la CUP, i avui ataquen per l’altra banda. Malgrat tot, els dos partits ja han acordat fer Carme Forcadell presidenta del Parlament, i una declaració que ha agafat a tothom a Espanya amb el peu canviat.

És en aquest context que Llach aleshores ha fet un segon tuit: “D'aquesta manera obliguen al confrontament CUP i Govern de la Generalitat. Deuen pensar que la CUP i JxS es mamen el dit. No és el cas”. Els diputats independentistes mantenen el compromís i la il·lusió malgrat venen hores difícils pel país. Caldrà seguir amatents al que vagi passant.

Relacionats