Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Lloveras: “Desobeirem quan realment calgui, no quan el TC ho marqui”

ACN Barcelona .- La presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Neus Lloveras, ha recomanat “tranquil·litat” als ajuntaments requerits judicialment pel haver donat suport a la moció del Parlament sobre la desconnexió, els ha animat a seguir aprovin aquestes mocions si així ho decideixen però també a facilitar la informació a l'Audiència Nacional. “Si demanen informació que els la donin”, ha dit, tot i reconèixer que es tracta d'informació pública, perquè són les actes dels plens. En una entrevista al 324 Lloveras creu que no facilitar la documentació “no serveix de res”. També s'ha referit a les estelades que onegen en edificis municipals, i que, de cara a les eleccions, la Junta Electoral considera partidistes. En aquest sentit, ha afirmat que la decisió de Berga de mantenir-la ha portat “problemes”. “Desobeirem quan realment calgui, quan tots ho volem i no quan el TC ho marqui”.

Redacció
Redacció 08/05/2016

En aquest sentit, i davant les diferents maneres d'entendre la “desobediència”, Lloveras ha reclamat “unitat” entre partits i institucions en aquests moments del procés, ha demanat poc “protagonisme” dels partits tot i que ha reconegut que les eleccions dificulten la feina.

Actualment el 83% de municipis catalans estan adherits a l'AMI. L'estratègia de l'associació, ha dit Lloveras, passa ara per veure les zones on hi ha municipis no adherits i intentar incorporar-los, i especialment Barcelona i Badalona.

En el cas de Barcelona, ha explicat que té previst reunir-se amb l'alcaldessa, Ada Colau “per recordar-li que es va comprometre a fer la consulta” entre els ciutadans per veure si estan d'acord a adherir-se a l'AMI.