Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Llibertat amb càrrecs però sense cap mesura cautelar per al segon identificat per cremar retrats dels reis

El jutge de l’Audiència Nacional, Santiago Pedraz, ordena llibertat amb càrrecs, però ‘sense cap mesura cautelar’, per al segon jove identificat per cremar retrats dels reis, Enric Stern, en la primera manifestació antimonàrquica de la plaça del Vi de Girona el passat 13 de setembre. La fiscalia demanava mesures de compareixences quinzenals, però el jutge no ha considerat necessari establir mesures cautelars. El jove de 19 anys ha argumentat que va fer-ho perquè és antimonàrquic i perquè els Borbons no han respectat els drets dels catalans. A Stern l’han acompanyat una trentena de joves que s’estan manifestant amb estelades a 200 metres de l’Audiència Nacional.

Redacció
Redacció 28/09/2007

El jutge de l’Audiència Nacional Santiago Pedraz ha decretat avui llibertat amb càrrecs però sense mesures cautelars per al segon jove identificat com autor de la crema de les fotos del Rei, Enric Stern, el passat dia 13 a Girona, qui ha comparegut aquest matí davant el magistrat reconeixent haver calat foc a les imatges perquè, segons va dir, el monarca ‘no respecta els drets dels catalans’.

El fiscal Ignacio Gordillo ha demanat per a ell mesures cautelars perquè comparegui cada 15 dies en el jutjat més pròxim al seu domicili. Stern ha arribat aquest matí a l’Audiència acompanyat del seu pare i del seu advocat, Benet Salellas, i ha comparegut davant el jutge durant aproximadament 20 minuts. Ha confessat en català i ha explicat que va ser ell qui va portar el líquid inflamable amb el qual es va calar foc a les fotos i ha afegit que va ser una acció planejada amb temps.

Així mateix, s’espera que avui també comparegui davant el jutge Fernado Gran-Marlaska un fotògraf, Jordi Roibot, imputat per negar-se a aportar la fotografies requerides per la justícia per a la identificació dels autors d’una segona crema col·lectiva a Girona el passat cap de setmana. Enric Stern, amb una camista en la qual es podia veure una bandera independentista, ha estat acompanyat per una trentena de simpatitzants de l’esquerra independentista catalana que a pocs metres de l’Audiència Nacional han manifestat el seu suport als processats. Ja la setmana passada, l’altre identificat per la crema de les fotos, Jaume Roura també va declarar davant Pedraz.