Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Llena aposta per augmentar les hectàrees de calçots a Catalunya

Joaquin Llena, el conseller d’Agricultura, ha apostat per incrementar el nombre d’hectàrees que es dediquen al cultiu de calçot. Llena així s’ha expressat mentre ha realitzat una visita al Camp d’assaig de millores agronòmiques i de llavors de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) a la Masó. Ara tot just fa una setmana, La Gran Festa de la Calçotada que diumenge passat es celebrà a Valls va atraure unes 40.000 persones, segons l’organització.

Redacció
Redacció 03/02/2008

Joaquin Llena, el conseller d’Agricultura, ha apostat per incrementar el nombre d’hectàrees que es dediquen al cultiu de calçot. Llena així s’ha expressat mentre ha realitzat una visita al Camp d’assaig de millores agronòmiques i de llavors de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) a la Masó. En aquest camp, tècnics de l’IRTA estan duent a terme dos tipus de treballs per tal de millorar la qualitat d’aquesta ceba dolça. La IGP Calçot de Valls ha estat la promotora d’aquest projecte, que coordina l’IRTA amb el finançament del DAR i el Consell Comarcal Alt Camp.

Segons ha declarat el responsable del DAR, “el calçot és un producte emblemàtic de Catalunya però no a nivell quantitatiu, per tant seria bo que hi hagués un major nombre d’hectàrees perquè és un producte que no té massa problemes per situar-se al mercat”.

Fa una setmana a Valls…

La Gran Festa de la Calçotada que diumenge passat es celebrà a Valls va atraure unes 40.000 persones, segons l’organització, xifra que significa un rècord històric de participants. El bon temps de la jornada i les òptimes previsions de producció i qualitat dels calçots d’enguany van permetre que els carrers i places de la població s’omplissin de gent. De fet, ni els 100.000 calçots disponibles foren suficients per satisfer tota la demanda que hi hagué. L’èxit de la festa s’arrodoní gràcies al vallenc Ramon Forès que, amb 3,410 quilos de calçots (250 unitats) menjats en 45 minuts, va batre el rècord de les 23 edicions del Concurs de Menjar Calçots, un dels actes més esperats i multitudinaris del dia.

Amb la d’aquest diumenge, Forès ja suma vuit victòries en el concurs, superant, a més, el registre històric de 3,185 quilos menjats, que l’havia marcat ell mateix fa onze anys. La victòria, però, no va ser fàcil. Adrià Wegrzyn, el guanyador de l’any passat, va menjar 104 calçots més però 125 grams menys.