Diumenge, 8 de Desembre de 2019 - Edició 500
La República

Lleida gira l’esquena al pacte anticatalanista d’Àngel Ros amb Ciudadanos

Que Àngel Ros s’ha equivocat amb el pacte de govern amb Ciudadanos és una evidència. Prova d’això és la concentració que hi ha convocada per aquesta tarda des Plataforma per la Llengua, Òmnium Cultural i l’ANC. Ciudadanos Lleida ha procedit a defensar-se a base d’insults cap a les entitats, la qual cosa ha escalfat els ànims i segurament multiplicarà l’assistència a la manifestació.

Redacció
Redacció 14/07/2015

Ciudadanos s’escalfa

“Hoy, si la cordura no lo remedia, está convocada ante la Paeria una manifestación en contra de los castellanohablantes (mejor hablar sin tapujos)”. Era el que publicava avui el coordinador de Ciudadanos a Lleida, Óscar Uceda, membre també de la plataforma ultraespanyolista ‘Somatemps’ i avui soci del PSC d’Àngel Ros. Ho explicava en el marc d’un extens article publicat a La Mañana i després al Segre.

Ángeles Ribes compara la manifestació en defensa del català amb la inquisició

La portaveu del PSC a la Paeria, Ángeles Ribes ha qualificat la manifestació de “tribunal de la inquisición popular”. Ha explicat que les mesures encara no s’han concretat i per tant les entitats jutgen sense conèixer les reformes. “Entonces estan, bueno pues como hacían los tribunales de la inquisición, acusando sin pruebas, juzgando y condenando. Ya veremos si después también ejecutando las sentencias”. Ribes ha acusat les entitats de parlar del que no saben, i que s’esperin a que es concretin les mesures.

Ros s’ho empassa i avall

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, al seu torn ha respectat l’exercici de llibertat d’expressió que “òbviament, no comparteixo la crítica que es fa com és evident”. El Paer en cap acusa a les entitats de “prejutjar”, però el fet és que ell tot sol, empassant-se un pacte amb una força que té com a objectiu acabar amb el català, s’ha posat tot sol les entitats en contra.
 
 

Relacionats