Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Lleida acull el III Congrés de fotògrafs professionals de Catalunya

La Federació d’Associacions de Fotògrafs Professionals de Catalunya (FOTOCAT) celebra aquest dilluns i dimarts al Campus de Cappont de la Universitat de Lleida (UdL) el III Congrés de Fotògrafs Professionals, en el qual està prevista la presència d’una setantena de professionals de Catalunya i de les resta de l’Estat. El congrés -que es desenvolupa de manera paral·lela a la mostra de fotografia ‘Emergent’ que organitza l’Associació de Fotògrafs Professionals de les Comarques de Lleida- té com a eixos fonamentals l’aprenentatge de noves tècniques, estimular la creativitat i que els professionals puguin compartir i intercanviar experiències.

Redacció
Redacció 17/11/2008

FOTOCAT agrupa les associacions professionals de les comarques de Tarragona, Girona, comarques centrals i Lleida. El congrés s’obrirà amb la conferència del fotògraf i president de FOTOCAT, Toni Prim, que parlarà sobre màrqueting i la seva relació amb el món de la imatge. Pepa Valero exposarà alguns dels treballs de comunió i fotos de nens que ha fet durant la seva trajectòria. Valero centrarà la seva intervenció en com es plantegen les sessions fotogràfiques amb els més petits i, així, aportarà idees sobre maquetació, il·lustració i lliurament dels treballs.

Pepe Faraldo també exposarà el seu treball que es centra en fotografies de bodes i de parelles joves. En aquest cas, el discurs del fotògraf girarà entorn de la creativitat compositiva i de la tècnica i també oferirà una part pràctica sobre la utilització del flaix amb models. Jordi Vila, Tit i Juan Segovia també parlaran de les seves experiències en el camp dels casaments, mentre que Susana Martínez ho farà en el àmbit de la família. El congrés també comptarà amb la presència de Pep Àvila, un dels fotògrafs catalans més reconeguts internacionalment, qui exposarà la seva experiència en el camp de la moda i la publicitat.

Durant el congrés també es podrà veure l’exposició ‘Retrospectiva Cinèfila i Professional’, amb peces d’època utilitzades pels professionals al llarg del temps. Així es podran trobar filmadores de 8 i 16 mm, projectors de 8 mm, equips de gravació Betamax i VHS, així com ara gravadores i reproductores de diferents sistemes professionals.