Dijous, 24 d'Octubre de 2019 - Edició 455
La República

Llanos de Luna vol més banderes espanyoles i menys immersió lingüística

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria de los Llanos de Luna, assegura que la Llei de banderes de 1981 “s’incompleix de manera sistemàtica per alguns ajuntaments” i per això reclama “ser inflexibles perquè es compleixi”. En una entrevista que publica aquest diumenge el diari ‘El Mundo’, la delegada ha qualificat “d’incompliment legal” que l’ajuntament de Sant Pol de Mar deixés de fer onejar la bandera espanyola a la façana del consistori. També ha reclamat la necessitat de complir “el dret a rebre educació en dues llengües” als territori amb cooficialitat i ha recordat que el ministre José Ignacio Wert n'”exigirà” el compliment. 

Redacció
Redacció 26/02/2012

La delegada del Govern creu que el cas de l’ajuntament de Sant Pol de Mar és “un incompliment legal més que un conflicte” perquè “hi ha una llei i s’ha de complir” i per això l’advocat de l’estat estudia si el consistori va cometre “delicte”. “La Llei de banderes de 1981 s’incompleix de manera sistemàtica per alguns ajuntaments. Hem de ser inflexibles perquè es compleixi”, assegura De Luna.

A més, ha recordat que també és qüestió de “drets constitucionals” que els ciutadans de territoris amb cooficialitat d’idiomes com a Catalunya puguin “rebre l’educació en les dues llengües”. Reconeix que “un altre tema és la sentència del Tribunal Sumprem, que no permet dubtes i que obliga la Generalitat a canviar el model per introduir el castellà com a llengua vehicular”. Assegura que recau al poder judicial resoldre el recurs queva presentar la Generalitat de Catalunya però insisteix que “hi continua havent un dret constitucional, que té qualsevol ciutadà, a rebre educació en les dues llengües, que el castellà sigui llengua vehicular i no una mera assignatura”. Per això, el govern espanyol “exigirà aquest compliment”.

Maria de los Llanos de Luna afirma també que “el govern d’Espanya és tant català com qualsevol alres” i que té moltes competències a les autonomies que “s’han d’exercir”. Per això la delegada es proposa “donar visibilitat” a l’executiu espanyol, per exemple divulgant més la tasca de la Policia espanyola i de la Guàrdia Civil.

Relacionats