Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Liz Castro, una alternativa de més consens a la presidència de l’ANC?

Barcelona (ACN).- Liz castro, Rosa Alentorn, Agustí Alcoberro i Jordi Sànchez han estat els quatre candidats de representació nacional més votats, segons els resultats provisionals que ha fet públics aquest diumenge la Junta Electoral (el 12 de maig es publicaran els definitius). La majoria dels membres que han rebut més suports formen part del grup de treball Junts, format per la majoria de dirigents de diversos sectors de la cúpula que continuen al secretariat de l'ANC. La candidata més votada ha estat Liz Castro (5.093 vots), la segueix Rosa Alentorn (4.973), Agustí Alcoberro (4.864) i Jordi Sànchez (4.640). En aquestes eleccions hi han participat 7.625 socis dels 34.500 que hi podien votar, un 22% del total.

Redacció
Redacció 10/05/2015

La successió de Carme Forcadell ha provocat una forta lluita interna, de moment pactada, però que podria reobrir-se cara a l’elecció de la propera setmana

Les bases de l'ANC han apostat pel continuisme en les eleccions al nou secretariat nacional que agafarà el relleu del que ha liderat com a presidenta Carme Forcadell. Els resultats provisionals de les eleccions que es van fer aquest dissabte formen part del grup Junts, que aglutina l'escriptor i historiador Agustí Alcoberro, l'escriptora i traductora Liz Castro i l'adjunt al Síndic, Jordi Sànchez.

El candidat a presidir l’ANC amb més força no ha estat el més votat, Liz Castro pot ser una alternativa a Jordi Sànchez  
 
Hi havia molta expectació per saber si el nom que sona amb més força per ser el nou president de l'ANC, Jordi Sànchez, seria el candidat més votat. I, finalment, no ha estat així. La persona més votada ha estat l'escriptora i traductora Liz Castro i la segueix la coordinadora de la campanya 'Signa un Vot per la Independència', Rosa Alentorn, que ha aconseguit 4.973 vots. La tercera persona més votada ha estat l'exdirector del Museu d'Història de Catalunya, Agustí Alcoberro (4.864). Sànchez, actual adjunt al Síndic de Greuges, ha estat el quart més votat (4.640). Seguidament hi ha Gemma Cots (4.087 vots), Jordi Vilarasau (4.078 vots), Nuri Guillaumes (4.041 vots) i Gabriel Rufián (3.910 vots).

El secretariat nacional de l'Assemblea estarà format per 75 membres, 25 dels quals sorgiran d'entre els candidats de representació nacional i la resta seran candidats de representació territorial. Serà el nou secretariat escollit el que decidirà els càrrecs orgànics de l'entitat (president, vicepresident, tresorer i secretari) al plenari que es farà el 16 de maig.