Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

L’interior de la Sagrada Família estarà enllestit d’aquí a dos anys

El president delegat de la junta constructora de la Sagrada Família, Joan Rigol, ha explicat aquest dimecres que durant els pròxims dos anys es transformarà l’interior de la Sagrada Família, de manera que la nau central estarà enllestida i coberta totalment d’aquí a dos anys. L’arquitecte Jordi Bonet ha dit que a principis del 2009 es col·locarà el portal major i que, en cinc anys, començarà a canviar la línia de l’horitzó de Barcelona amb la construcció del cimbori, coronat per una creu, que tindrà 170 metres d’altura. El temple va rebre 2,9 milions de visitants entre juny del 2007 i maig del 2008, xifres que suposen un increment del 8,6% respecte al mateix període de l’any anterior.

Redacció
Redacció 05/06/2008

Rigol ha anunciat les dades aquest dimecres en la presentació de la jornada anual de portes obertes que se celebrarà el pròxim dissabte.

La Gran Bretanya és el principal país d’on provenen els visitants, amb un 21%. El segueix Alemanya amb un 10% i Estats Units, Itàlia i França amb un 9%. Una enquesta a 2.500 persones revela que el 85% dels visitants consideren haver tingut una impressió global ‘excel·lent’. El motiu de la visita és la cultura en un 41% dels casos, Gaudí en un 30%, visitar un monument famós en un 23%, les obres en un 3%, la religió en un 2% i pujar a les torres en un 1%.

És una ‘temeritat jurídica’ afirmar que el túnel entre Sants i Sagrera ‘ja està fet’

Rigol ha dit aquest dimecres que ‘encara no s’ha dit l’última paraula’ sobre si es construirà el túnel del TGV entre les estacions de Sants i la Sagrera, i ha afirmat que és una ‘temeritat jurídica’ donar per fet que el túnel es construirà. Ha insistit en la ‘perillositat’ com a principal argument per a rebutjar el túnel.

L’advocat Jordi Abel ha explicat que el temple no permet que els tècnics del Ministeri de Foment estudiïn sobre el terreny l’estat dels fonaments del temple perquè ‘això voldria dir que admetem la possibilitat del túnel, en el moment en què hi ha un contenciós’.

Per altra banda, ha dit que ‘ara sembla que la tècnica que fan servir és anar dilatant el cas. Això forma part del joc, i els advocats hi estem acostumats, però no és agradable que ho faci una administració’. Respecte al fet que el Ministeri de Foment hagi recorregut la possibilitat d’entregar el projecte a la Sagrada Família, s’ha preguntat si ‘tant malament està el projecte que es neguen a que es valori el seu risc’.