Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

L’intent de coacció d’Asens a una advocada esclata als nassos de Colau

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat a la premsa ”prudència i calma” i ha assegurat que li falta informació per parlar sobre l’actuació del tinent d’alcalde Jaume Asens, que segons publica ‘La Vanguardia’ va trucar l’advocada de l’agent ferit per un manter la setmana passada i va ordenar-li  amb un to “autoritari i vorejant la coacció” que no demanés presó per al detingut  i que es retirés de la causa. Colau ha atribuït a la”rumorologia” l’escàndol protagonitzar per Asens sense tenir en compte el que ha manifestat l’advocada de l’agent als mitjans. Per la seva banda, el cap de la Guardia Urbana, Evelio Vázquez, ha respost als mitjans que si el que ha publicat ‘El País’  i ‘La Vanguardia’ és cert, la conducta no és pròpia ni ètica d’un representant de la ciutadania, i ha demanat a Colau que investigui i prengui decisions.

Redacció
Redacció 23/05/2016

L’advocada ha fet el que volia, per tant no hi va haver cap intent de coacció

Colau ha justificat la manca d’informació sobre el cas perquè estava a Madrid i només ha pogut parlar breument amb el tinent d’alcalde que li ha confirmat que només va tenir un “intercanvi d’opinions” amb l’advocada i ha negat que hi hagués cap voluntat d’ingerència per part d’un membre del govern municipal com demostra que l’advocada ha actuat “com ha considerat”.

El cas Asens rebenta la presentació del Pla Director de la Guardia Urbana.

Colau, ha hagut de respondre a moltes preguntes de la premsa sobre el mateix cas que no ha aclarit, fins el punt de mostrar-se molesta perquè aquest cas ha tapat la presentació del Pla Director de la Guàrdia Urbana.