Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

L’Institut Ramon Llull inaugura nova seu a les Illes

L’Institut Ramon Llull (IRL) ha inaugurat aquest dimarts la seva seu a les Illes Balears, ubicada al número 10 del carrer de la Protectora a Palma. Un local que el director de l’Institut, Josep Bargalló, ha volgut deixar clar que ‘no és una delegació, sinó una altra seu al mateix nivell que la de Barcelona: a partir d’ara l’IRL té dues seus, a Catalunya i a Balears, i quatre delegacions: a París, Berlín, Londres i Nova York. I les seves dues seus seran el centre neuràlgic en la presa de decisions’. Bargalló s’ha mostrat convençut que ‘les Illes tenen un enorme potencial d’activitat creadora que fins ara s’ha exportat poc o gens internacionalment, i la nostra idea és que el món la conegui’. Josep Bargalló i la delegada adjunta a Balears, Fanny Tur, també han avançat alguns dels principals projectes de l’Institut per als primers mesos d’aquest any, una programació amb un ‘marcat accent balear’. Entre els actes destaca un homenatge al poeta mallorquí Blai Bonet i al poeta cubà Reinaldo Arenas en el marc del Festival World Voices de Nova York.

Redacció
Redacció 10/02/2009

També han avançat, encara en l’àmbit literari, que per Sant Jordi se celebraran a Madrid la presentació de l’edició en castellà de Bearn, de Llorenç Villalonga, una sessió dedicada al poeta Marià Villangómez, traduït al castellà. El mateix dia de Sant Jordi és previst que l’escriptor mallorquí Baltasar Porcel presenti a Berlín la traducció a l’alemany de la seva obra Mediterrània. Onatges tumultuosos.

Altres actes previstos són una exposició que s’inaugurarà el 20 de febrer al Salvador Dalí Museum de Sant Petersburg, Florida, sota el nom Visualkultur.cat., la petita gira pels Estats Units de la Coral Universitat de les Illes, i la presentació de l’espectacle Bach al Teatre C del Baryshnikov Arts Center a càrrec de la companyia de dansa Mal Pelo, que codirigeix el manacorí Pep Ramis.

Amb la inauguració d’aquesta nova seu a les Illes es dóna compliment a allò acordat amb el reingrés de les Balears a l’Institut Ramon Llull després que l’anterior govern del Partit Popular se n’apartés.

L’acte oficial d’inauguració tindrà lloc aquest vepre, amb les intervencions del President de les Illes Balears i president del consorci Institut Ramon Llull, Francesc Antich; i del vicepresident de la Generalitat de Catalunya i vicepresident del consorci Institut Ramon Llull, Josep-Lluís Carod-Rovira.