Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

L’institut Joan Fuster exigeix a la premsa “respecte”

(ACN).- Els professors i els alumnes han carregat contra el tractament informatiu de la tragèdia desplegant la pancarta “Exigim respecte” i creant un cordó humà d'estudiants vestits de negre que ha intentat impedir als càmeres filmar l'accés dels menors. L'institut ha optat per fer el minut de silenci convocat a les onze del matí a l'interior del centre, lluny dels periodistes. A l'exterior, una cinquantena de pares i veïns l'han seguit i l'han finalitzat amb un aplaudiment.

Redacció
Redacció 21/04/2015

“Estimat company no sé com anar a fer classe”

Espelmes i flors vetllen l'entrada principal de l'institut Joan Fuster, on ahir va morir un professor a mans d'un alumne de segon d'ESO. Un dels missatges d'una estudiant dipositat al terra dóna les gràcies al docent agraint-li que els hagi “protegit fins al final” i per les seves “ensenyances”. “Gràcies per aquesta setmana”, subratlla en l'escrit, “llàstima que tot hagi acabat així”.

Per sobre de les espelmes i de les flors, una nota penjada al vidre resumeix el sentiment que ha envaït al claustre de professors del centre davant d'aquesta tragèdia:

Tant docents com alumnes i pares han anat dipositant els seus pensaments en algunes notes i presentant els seus respectes a les portes de l'institut. És el cas de Flavio Watzka, que ha deixat un ram de flors acompanyat del seu fill i després ha estat dels pocs que ha parlat amb els periodistes.
“Espero que els nens entenguin que això lamentablement també forma part de la vida i que siguin capaços de tirar endavant”, ha explicat. Sobre el docent mort, ha remarcat que el seu fill “el tenia de professor” i que era “una persona molt il·lusionada per la feina”. El pare ha defensat el centre, “segueix sent el millor per al meu fill” i ha donat les gràcies per totes les ajudes que estan rebent.

Una nit “difícil”

La Maria Carmen, mare d'un alumne de tercer d'ESO, ha reconegut que al seu fill aquesta darrera nit li ha costat “molt dormir”. Estava “massa nerviós”. Li ha explicat que ell va sospitar que alguna cosa seriosa passava perquè l'alarma d'emergències va sonar mentre eren a classe i feia “massa poc” que havien programat un simulacre.

Un cop al pati, tots els alumnes van començar a compartir informació. Uns deien “que havien vist sang al passadís” i altres “que havien sentit crits”. En pocs segons, tots els alumnes s'havien composat un relat dels fets més o menys aproximat i van començar les trucades als pares des dels seus telèfons mòbils. La majoria dels menors “va entendre” la gravetat de la situació quan va veure “que els venien a buscar” .
 
Suport psicològic als alumnes

Els equips de psicòlegs dels serveis d'emergències socials de l'Ajuntament els atenen des de les 10 del matí. Hi haurà professionals a totes les aules. Les classes es reprendran demà dimecres a primera hora.