Dilluns, 20 de Gener de 2020 - Edició 543
La República

L’independentisme dóna una imatge grotesca davant la premsa internacional amb l’empat cupaire

Les principals capçaleres del món s’han fet ressò de l’empat a l’assemblea de la CUP d’ahir i expliquen que la situació de l’independentisme és de punt mort. Diaris com el Financial Times, New York Times, Le Monde o La Stampa reflecteixen que els partits per un estat català no són capaços per trobar un líder que arrenqui el full de ruta i titllen la votació d’ahir a Sabadell d’ “increïble”, “confosa” i “estrafolària”. Repassem els titulars d’alguns dels principals diaris del planeta.

Redacció
Redacció 28/12/2015

Financial Times“El nou govern català, en punt mort”: El rotatiu britànic diu que “la volàtil situació política va ser empesa cap a una confusió encara més profunda diumenge, perquè l’independentisme va tornar a ser incapaç de deixar de banda les diferències i formar un nou govern”.

Reuters “Un partit independentista català no aconsegueix posar-se d’acord per un nou líder”: L’agència de notícies parla de l’empat a l’assemblea de la CUP com un “revés” als independentistes i una decisió que “potencialment força la regió a unes noves eleccions”.

The Wall Street Journal“Un partit català, encallat a l’hora de donar suport al líder secessionista”: El rotatiu nord-americà va més enllà i diu que l’assemblea cupaire deixa més incertesa al voltant de l’impredictible escenari polític espanyol.

The Irish Times“L’independentisme català, a l’espera després de ser incapaç d’escollir líder”: La publicació irlandesa explica el “dolorós dilema” de la CUP, que ha de triar entre “prioritzar l’ambició de llarg recorregut d’una Catalunya independent o les preocupacions immediates socials i econòmiques”.

The New York Times“Empat en vots al voltant del líder separatista català a Espanya”: El prestigiós diari diu que el que va passar ahir a Sabadell és un “final estrafolari” a un any de resultats sorprenents a eleccions espanyoles.

Euronews “Divisions al voltant de qui hauria de liderar Catalunya al Parlament”: La font de notícies europees dóna gairebé per fet unes noves eleccions al Principat.

Le Monde“Impàs polític a Catalunya”: Impàs i paràlisi són les paraules que tria el rotatiu francès més conegut per descriure el moment de l’independentisme català.

Svenska Dagbladet“Revés pels separatistes catalans”: La publicació sueca coincideix amb altres analistes per interpretar l’assemblea d’ahir com un revés pel sobiranisme.

Wiener Zeitung“Punt mort en el vot per formar un govern a Catalunya”: El diari austríac recorda que fa tres mesos que Catalunya està en punt mort.

La Stampa “Increïble empat a l’assemblea, Catalunya resta sense govern”: Ni govern a Madrid, ni govern a Barcelona, destaca el rotatiu italià, que recull les declaracions d’Antonio Baños d’ahir a la nit: “Diabòlica matemàtica”.
 

Relacionats