Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

L’independentisme de manera gràfica

Que l’independentisme no és una utopia, sinó el desig de milions de catalans és una realitat que es veu a les enquestes, com per exemple l’enquesta del CIS realitzada l’any […]

Redacció
Redacció 16/10/2007

Que l’independentisme no és una utopia, sinó el desig de milions de catalans és una realitat que es veu a les enquestes, com per exemple l’enquesta del CIS realitzada l’any 2001. Allí més del 38% dels catalans es mostraven a favor de la independència de Catalunya, i això que llavors encara no havien patit la degradació de les Rodalies, les apagades elèctriques o la ribotada estatutària.

Per fer més gràfics els resultats d’aquest sondeig, en Marc Belzunces va plasmar-los en un mapa del Principat, on es veu gràficament quina part del territori català es mostra absolutament a favor de la independència i quina s’hi mostra en contra. Us l’adjuntem a continuació [veure’l a major resolució].

imatge

A les zones en blau la independència obté la majoria absoluta dels vots, mentre que a les zones vermelles els ciutadans són partidaris majoritàriament de romandre dins l’Estat espanyol. A les zones taronges o grogues (com el Barcelonès) no hi ha majoria ni d’independentistes ni d’unionistes. És doncs, claríssim quin és el sentiment a la major part del territori català.

Com a curiositat, Alfons López Tena va utilitzar aquest mapa al famós debat de 8tv sobre la independència del què parlàvem ahir, un argument que fou refutat per aquell “gran intel·lectual” que és Vidal-Quadras dient que es tractava de “coloraines”.