Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

L’IEC també rebutja les manifestacions del director d’Air Berlin

L’Institut d’Estudis Catalans (IEC) ha publicat en un comunicat el seu ‘rebuig més enèrgic’ davant les manifestacions del director general de la companyia aèria Air Berlin, Joachim Hunold contra l’ús de la llengua catalana. L’Equip de Govern de l’IEC manifesta a través de l’escrit el seu ‘estupor’ davant aquestes declaracions del seu director contra l’ús del català en els vols de la companyia als diversos aeroports dels territoris on aquesta llengua és oficialment pròpia.

Redacció
Redacció 10/06/2008

Al mateix temps, l’acadèmia de la llengua i la cultura catalana recorda a la companyia aèria que el català és una llengua oficialment reconeguda per les autoritats d’Andorra, les Illes Balears, Catalunya, el País Valencià, la Catalunya del Nord i l’Alguer, a l’illa de Sardenya i que aquest tot aquest afer viola els drets humans i civils de milions de ciutadans que utilitzen la llengua catalana.

Amb tot, la companyia continua sense disculpar-se pels seus comentaris contra el català i segueix la polèmica després que l’ex-diputat al congrés espanyol Joan Puig difongués en un apunt del seu blog el logotip modificat de la companyia amb una esvàstica nazi. Air Berlin denunciarà l’ex-diputat al congrés espanyol, i, tot i que força blocaires del país també van difondre’l, la companyia alemanya només es querellarà contra ell perquè creu que va ser el primer en fer-ho i la resta el van imitar. Puig diu: ‘És demostrable que no vaig ser el primer, però tampoc no em preocupa. No he dit res de l’altre món.’