Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

L’IEC estrena el Portal de Publicacions, amb els 3.300 títols editats des del 1907

L’Institut d’Estudis Catalans (IEC) ha estrenat aquest dimarts el Portal de Publicacions, que permet accedir lliurement a totes les obres editades per l’acadèmia catalana de les ciències i les humanitats des que es va fundar, el 18 de juny del 1907. Des d’aleshores, l’IEC ha publicat 3.294 títols, concretament, 1.719 monografies i 1.575 números de publicacions periòdiques. A més, l’IEC edita, a través de les 5 seccions i les 26 societats filials que la integren, 41 números de publicacions periòdiques l’any.

Redacció
Redacció 12/12/2007

El nou Portal, actiu dins del web de l’IEC, conté la fitxa catalogràfica, les opcions de compra i la reproducció de la coberta de cadascuna de les obres. Així mateix, permet consultar en línia revistes, documents de jornades i congressos, miscel·lànies i altres reculls, fins a un total de 24.564 articles. S’ofereixen sis opcions d’accés a les dades: el catàleg, les col·leccions bibliogràfiques, les revistes científiques, les monografies, la botiga i les novetats editorials, en tots els casos amb la possibilitat de fer una cerca avançada que permet combinar camps i facilita la navegació.

Entre les novetats editorials d’enguany destaca la segona edició del Diccionari de la llengua catalana de l’IEC, un dels llibres més venuts en la festa del llibre del mes d’abril passat.

L’Institut manté una política d’intercanvi i de donacions de publicacions amb institucions científiques i acadèmiques de l’estat espanyol i internacionals, entre les quals hi ha totes les universitats catalanes i algunes de les més representatives del món. En total, les publicacions de l’IEC s’intercanvien amb institucions de més de 35 països d’Europa, Amèrica del Nord, Amèrica del Sud, Àsia i Àfrica.