Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Liçó democràtica de Macron: Accepta una reforma constitucional per Còrsega

J.S | Per molt que se li vulgui donar moltes voltes, hi ha poques vies per resoldre conflictes territorials. Hi ha l’opció de la repressió i l’autoritarisme de Rajoy, el referèndum d’Escòcia i el Quebec o la reforma constitucional, opció que abraça el govern francès per iniciar un procés de diàleg amb les institucions de Còrsega, amb majoria independentista des de desembre.

Redacció
Redacció 07/01/2018
L’inici de les negociacions per trobar un punt de trobada entre l’executiu francès i el govern de Còrsega varen començar aquesta mateixa setmanal. El president de l’Assemblea, Jean-Guy Talamoni, independentista, apuntava que l’Estat francès “té en compte les demandes” de la regió amb aquesta proposta de revisió constitucional.
 
Així doncs, la força que ha aconseguit 41 dels 61 diputats de l’Assemblea regional es mostra convençut que ara comença un període de diàleg amb la perspectiva de revisar el text constitucional. Un marc de negociació que, a diferència del cas espanyol, sembla que pot servir per recollir els canvis que el poble de Còrsega reclama.