Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Libertat per les nou persones que estaven citades a l’Audiència Nacional, però el cas segueix obert

Nou persones més han estat citades per declarar avui dilluns 15 a l’Audiència Nacional espanyola de Madrid. La declaració serà a les 10’30 al Jutjat d’Instrucció número 3. El procediment s’inscriu en les mateixes diligències per les quals van declarar les darreres 10 persones. Malgrat que la societat catalana s’ha expressat en els darrers dies en contra d’aquests processos i per la llibertat d’expressió, el Departament d’Interior capitanejat per Joan Saura i l’Audiència Nacional espanyola continua perseguint els independentistes que feren ús de la llibertat d’expressió cremant retrats del Borbó. 

Redacció
Redacció 15/10/2007

Última hora

El jutge de l’Audiència Nacional, Fernando Grande-Marlaska, ha decidit deixar en llibertat les nou persones que estaven citades a l’Audiència Nacional per cremar fotografies del Rei a la plaça del Vi de Girona el passat 22 de setembre en suport de Jaume Stern. La fiscalia no ha demanat cap mesura cautelar. El jutge Marlaska no ha donat per tancat el cas perquè roman a l’espera de possibles noves identificacions per part dels Mossos d’Esquadra. Per Lluís Sales, portaveu d’Alerta Solidària i un dels joves que ha declarat aquest dilluns considera que ‘se’ns està culpant de tenir una consciència política determinada i creiem que es un procés polític en tota regla’.


Per Alerta Solidària, aquests processos intenten disminuir les protestes públiques contra l’ocupació espanyola dels Països Catalans. Però aquesta s’ha demostrat una estratègia fallida, ja que les protestes i accions de solidaritat no s’han aturat, i aquests darrers dies s’han viscut nombroses mostres de protesta per la persecució independentista, de solidaritat amb els perseguits i en favor de la llibertat d’expressió. L’Estat espanyol vol retallar el dret d’actuació política però els catalans i les catalanes han entès que l’única forma de defensar els seus drets, ara per ara, passa per la mobilització.

En aquest sentit, una nova concentració tindrà lloc avui dilluns 15, a les 20’00 del vespre a la Plaça del Vi de Girona. Tots els citats, són, novament, de les comarques gironines i la solidaritat ja s’està estenent, altre cop, com una taca d’oli.

El militant de Maulets de Figueres, a l’Audiència Nacional

Per altra banda, també s’ha confirmat que la persona major d’edat que va ser denunciada per la Policia Municipal de Figueres fa dues setmanes per fer pintades antimonàrquiques també hauria d’anar a declarar a Madrid. El jutjat d’instrucció de Figueres s’hauria inhibit a favor del tribunal d’excepció espanyol i ara, aquest expedient viatjarà a Madrid.