Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

L’hospital Can Ruti comença a reprogramar les visites anul·lades a causa de l’incendi

L’hospital Can Ruti de Badalona ha començat a reprogramar aquest dijous al matí les visites anul·lades a causa de l’incendi que ahir va afectar tres plantes del centre. Des de primera hora del matí, deu professionals de l’hospital s’encarreguen d’informar els pacients que van arribant perquè tenien visita, en una taula situada al vestíbul de l’hospital. La consellera de Salut, Marina Geli, ha visitat el centre hospitalari cap a les nou del matí i ha explicat als mitjans de comunicació que ‘tot està tornant a la normalitat’. Les prioritats són reprogramar totes les visites suspeses i restablir les línies telefòniques i el funcionament informàtic.

Redacció
Redacció 13/12/2007

Alguns pacients que tenien visites programades han acudit aquest matí a l’Hospital Germans Trias i Pujol perquè desconeixien l’incident, però la majoria ja estaven informats i no s’ha produït cap aglomeració al centre, que ha habilitat una taula d’informació al vestíbul amb deu persones informant.

La consellera Geli ha visitat les instal·lacions de bon matí per comprovar que tot tornava a la normalitat i les visites anul·lades es tornaven a programar pels pròxims dies. Segons ha assegurat, totes les cancel·lacions podran ser ateses abans del dia de Reis.

La titular de Salut ha informat que s’ha obert una investigació policial per conèixer les causes de l’incendi, que ha obligat a traslladar 65 pacients a altres hospitals, reubicar malalts a altres plantes i anul·lar una cinquantena d’intervencions quirúrgiques. També s’ha iniciat una investigació interna del mateix centre.

Fonts de l’hospital han informat que tot funciona amb normalitat excepte les consultes externes de les zones afectades pel foc i algunes àrees de proves complementàries. S’han anul·lat totes les visites programades d’aquests dos dies, però no els tractaments oncològics.