Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

L’han CACgat

La sortida de Josep Maria Carbonell del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) no va estar exempta de polèmica. Segons ha pogut saber directe!cat, Carbonell, un home seriós, honest i […]

Redacció
Redacció 12/02/2009

La sortida de Josep Maria Carbonell del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) no va estar exempta de polèmica.

Segons ha pogut saber directe!cat, Carbonell, un home seriós, honest i compromès, va marxar per les pressions que va rebre de determinats membres de Convergència i dels Socialistes. En concret el repartiment de les freqüències de ràdio que van afavorir sobretot el grup Godó i les emissores de Justo Molinero va ser el detonant. Un repartiment del pastís que es va fer durant les habituals trobades entre David Madí (CDC) i José Zaragoza (PSC) per gestionar el poder. Carbonell davant aquesta situació no va poder aguantar més i va decidir marxar al veure que moltes de les decisions del CAC eren fruït de tàctiques partidistes.

Tal i com ja va informar aquest digital, Carbonell va decidir marxar mesos abans d’abandonar el càrrec oficialment i fou substituït per Ramon Font. Ara, Carbonell, exdiputat del PSC al Parlament, seguirà sent professor de la Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna (Universitat Ramon Llull) i dirigirà ara la fundació privada Digitalent, que fomenta la cultura digital i la innovació i que està impulsada pel president de la productora Cromosoma.