Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

L’exsecretari general de C’s presenta avui un nou corrent dins del partit

L’exsecretari general de Ciutadans-Partit de la Ciutadania (C’s) i diputat al Parlament, Antonio Robles, més conegut com el de la barba, presentarà avui el corrent intern Esquerra Liberal. L’objectiu és influir i portar el partit a un “espai de progrés amb una ideologia definida”. De fet, es volen mostrar com “l’esquerra de C’s”. Aquest corrent defensa la creació d’un únic partit a nivell estatal que impedeixi el “xantatge” dels partits nacionalistes “a qualsevol dels dos grans partits estatals”.

Redacció
Redacció 20/09/2007

Sembla ser que posar-se Esquerra a les sigles està de moda. Així ho deu creure Antonio Robles, diputat al Parlament i exsecretari general de Ciutadans (C’s). Robles encapçala el nou corrent crític dins de C’s anomenat Esquerra Liberal. Avui es presentarà el moviment amb trenta punts programàtics que definiran l’estratègia d’EL. D’aquests, en destaca la “defensa d’un únic partit nacional que es constitueixi en partit ‘frontissa’ per impedir el xantatge dels nacionalistes a qualsevol dels dos grans partits nacionals’, segons assenyala el grup en un comunicat.

De fet, Robles ja ha apostat públicament per la ‘fusió’ de C’s amb la nova formació impulsada per Rosa Díez i Fernando Savater, malgrat que la direcció de Ciutadans és més partidària d’un simple acord electoral.

Esquerra Liberal també defensa els principis d’un estat laic, l’assignatura d’Educació per a la Ciutadania, una reforma de la Constitució amb l’objectiu de “tancar” l’estat de les autonomies, una política antiterrorista “per sobre de conjuntures de govern” i una reforma electoral inspirada en el principi d'”un home, un vot”.