Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

L’expresident de Portugal dóna suport a Saramago en la proposta d’unió dels estats portuguès i espanyol

L’expresident de Portugal Mario Soares va assegurar que Galícia i Portugal són ‘germanes’ pel que la proposta de l’escriptor José Saramago en la seva teoria del ‘liberisme’, que al·ludeix a la unió d’Espanya i Portugal com una potència nacional, és en la seva opinió “una realitat”. Soares va assenyalar que el fet que a Galícia i a Portugal es parli ‘gairebé la mateixa llengua’ és una mica que fa ‘molt fàcil que ens entenguem” i permet “que ens unim’.

Redacció
Redacció 08/10/2007

directe!cat us va explicar els fets ara fa uns mesos. El Premi Nobel de Literatura de l’any 1998, José Saramago, va fer unes impactants declaracions a un diari portuguès, que posteriorment van estar recollides pel diari navarrès, Diario de Notícias, al qual ell en fou col·laborador. Segons ell, quan Portugal ha de formar part d’Espanya i conseqüentment s’hauria de canviar el nom del país i dir-se Ibèria.

Doncs aram l’expresident de Portugal, Mario Soares, ha assegurat que Galícia i Portugal són ‘germanes’ pel que la proposta de l’escriptor José Saramago en la seva teoria del ‘liberisme’, que al·ludeix a la unió d’Espanya i Portugal com una potència nacional, és en la seva opinió “una realitat”. Soares va assenyalar que el fet que a Galícia i a Portugal es parli ‘gairebé la mateixa llengua’ és una mica que fa ‘molt fàcil que ens entenguem” i permet “que ens unim’.

Aquí teniu un vídeo de la televisió de Portugal bastant sorprenent. Per una banda mostra que aquest debat està obert a Portugal i també explica quina consideració tenen els portuguesos de… José Maria Aznar. Jutgeu-ho vosaltres mateixos.