Dimarts, 5 de juliol de 2022 - Edició 1440
La República

L’exposició més gran de Gaudí feta mai a l’estranger

La capital xinesa ha obert les portes al món de Gaudí. Amb una exposició gegantina, Cosmos Gaudí està atraient milers de visitants al dia. Fins ara, l’arquitecte i artista català era desconegut a la Xina, però sembla que s’hi farà tan famós com al Japó. Les atrevides formes de les seves obres, els colors, les estructures, el moviment de les seves peces, els mosaics i les innovadores formes de decoració estan conquistant els ciutadans del país asiàtic.

Redacció 06/06/2007

Les obres de Gaudí són universals. El seu ingeni i la seva obra captiven a ciutadans arreu del món. I això mateix és el que ha passat ara la Xina. A la capital, Pequín, s’ha muntat l’exposició més gran fins ara feta a l’estranger sobre l’arquitecte català: “Cosmos Gaudí”. Milers de ciutadans xinesos gaudeixen amb Gaudí.

Podem dir que els visitants pequinesos estan descobrint a un Gaudí fins ara desconegut al país asiàtic. Ara sembla que seguirà els passos que Gaudí ja va conrear al Japó, on és àmpliament conegut i admirat. Guerrers, dracs i inspiració en la natura provenen, en part, d’un orientalisme que va inspirar Gaudí i que retorna ara a un públic àvid de creativitat. “Cosmos Gaudí” s’endinsa en la geometria del mestre, l’univers que va fer possible les voltes convexes o les columnes de doble gir.

La mostra també inclou peces originals del Gaudí dissenyador, precursor de l’ergonomia, que va integrar un mobiliari únic en espais únics.