Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

L’exlíder de Podem Catalunya entra en un bucle i es fa un embolic amb el referèndum

Amb la convocatòria d’unes noves eleccions espanyoles a tocar, qualsevol gest dels partits al Congrés es pot interpretar com un acte electoralista. És el cas de l’actitud d’En Comú Podem, que continua amb la defensa acèrrima d’un referèndum tot i no tenir el suport ni del PSC. L’exlíder de Podemos Catalunya, Gemma Ubasart, ha reiterat en una tertúlia a Els Matins de TV3 que cal un front comú català que inclogui els socialistes per demanar el plebiscit. Un fet que portaria la política catalana a un bucle més propi de la pel·lícula ‘Atrapat en el Temps’, on el protagonista (Bill Murray) es veu encallat dia rere dia en la mateixa jornada, el ‘dia de la marmota’. 

Redacció
Redacció 19/04/2016

Ubasart es fa un embolic

Ubasart ha reclamat la consulta, i ha explicat que no s’aconseguirà només argüint que el 80% de la població del país hi està d’acord: “Un referèndum es guanya amb acció política social unitària, que requereix de tothom: del PSC, d’Iniciativa, de Podem… Requereix de tots aquells que hem anat fent fora en aquest procés… Que hem anat fent fora… Tots aquests actors polítics i socials, afegiria, que estaven d’acord per tirar endavant el referèndum”. L’exsecretària general de Podemos Catalunya no ha concretat a qui han “fet fora” i la seva intervenció ha quedat en aquest moment inconnexa.

Ni el PSC ni Podemos a nivell estatal preveuen el referèndum

La proposta d’un front comú per defensar el plebiscit d’Ubasart arriba després que el PSC hagi rebutjat les possibles preguntes que els de Xavier Domènech van posar sobre la taula ahir. Miquel Iceta ho ha deixat ben clar: “No compartim el referèndum que proposa En Comú Podem però ens sembla digne d'estudi”. El diputat de Junts pel Sí Lluís Llach ja ha reaccionat a Twitter a les paraules del primer secretari socialista, titllant-les de “magnífica buidor”. De fet, des que Pablo Iglesias va delegar a Domènech i Iceta trobar una solució per a Catalunya el 30 de març, ni la cúpula de Podemos a nivell estatal està fent bandera del referèndum.