Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

L’Executiva d’ERC aprova les llistes al Congrés, encapçalades per Lluís Aragonès a Tarragona i Jordi Ausàs a Lleida

L’Executiva d’ERC ha aprovat aquest dilluns les llistes a les eleccions espanyoles al proper mes de març, que seran encapçalades per Lluís Aragonès a Tarragona, Jordi Ausàs a Lleida i Francesc Canet a Girona. El portaveu parlamentari d’ERC, Joan Ridao, ha manifestat, després de la reunió de l’Executiva Nacional del partit republicà que la candidatura ‘combina la renovació, la continuïtat, és equilibrada per raó de gènere i molt competitiva’. Les candidatures seran ratificades al Consell Nacional d’Esquerra a Bellpuig. ‘Hi ha hagut un resultat a la votació pràcticament unànime’, ha sentenciat.

Redacció
Redacció 11/12/2007

Un dels processos més polèmics ha estat el de l’elecció del cap de llista de Tarragona on Jaume Renyer, crític amb la direcció d’ERC i que serà finalment número dos, va guanyar les eleccions primàries a candidat pel Tarragonès enfront la regidora de l’Ajuntament de Tarragona Rosa Rossell i va reclamar posteriorment la celebració d’un congrés regional del partit al Camp de Tarragona perquè els militants poguessin escollir entre ell o el senador Lluís Aragonès. Un congrés que, com ha dit Ridao, de fer-se tindrà lloc després del Consell Nacional d’Esquerra.

De fet, el qui serà cap de llista de la candidatura per Barcelona ha volgut deixar clar que ‘no hi ha un xoc de legitimitats’ entre el congrés demanat per Renyer i el consell que tindrà lloc aquest dissabte, ja que, com ha ressaltat, ‘s’ha seguit el procés marcat pels estatuts’. Sobre la petició de Renyer, Ridao ha explicat que la petició d’un congrés extraordinari ‘és purament informatiu’. Segons el portaveu republicà, el procediment electoral intern té en els estatuts és clar: ‘Es fa un reglament, es nomena una comissió electoral, correspon a diferents àmbits territorials elegir diferents candidats i la prelació de candidats correspon a la comissió electoral’.

‘Aquest és un procediment intern que està taxat i no es pot subvertir convocant altres òrgans o congressos extraordinaris per modificar-ho’, ha declarat Ridao, qui, no obstant això, ha reconegut que ‘no es pot és desconèixer que hi ha hagut una petició avalada per un quarta part dels militants de diferents comarques de Tarragona que han reclamat un congrés d’àmbit regional, que es farà’. Renyer, qui ha rebut el suport d’Apel·les Carod, havia aconseguit arribar, el passat 2 de desembre, fins les 271 firmes per demanar la convocatòria d’aquesta assemblea al Camp de Tarragona.

En qualsevol cas, Aragonès serà el cap de llista i Renyer el número dos i els seguiran Carme Palajà, Andreu Fernàndez i Núria Gabarroa. En el cas de Girona, la llista estarà conformada per Francesc Canet, que va ser candidat i actual regidor de l’Ajuntament de Figueres; Joan Puig, actual diputat; Laia Canyigueral, diputada i representant de les joventuts del partit; Eulàlia Turró; i Carme Freixes. A Lleida el cap de llista serà l’actual alcalde de la Seu i diputat al Parlament, Jordi Ausàs, i serà seguit per Antoni Bertra, Montserrat Fornells, Mireia Pellisé i Maria Joana Aparicio.