Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

L’exdirector d’ABC passa comptes amb Esperanza Aguirre i la dreta extrema espanyola

José Antonio Zarzalejos, director durant vuit anys d’ABC, explica amb tot luxe de detalls les maniobres per a la seva destitució en una entrevista a Capçalera, l’organ de comunicació del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Zarzalejos culpa la presidenta del PP de Madrid d’instigar la seva substitució al capdavant del rotatiu dels Luca de Tena el mes de febrer passat, just abans de les eleccions espanyoles per fer possible que l’ABC deixés de criticar Federico Jiménez Losantos.

Redacció
Redacció 29/10/2008

Zarzalejos és germà d’un alt exassessor de José María Aznar a la Moncloa a qui s’atribueix la filtració al diari del seu germà de l’informe dels serveis secrets espanyols sobre la reunió de Carod amb ETA a Perpinyà. Zarzalejos és, per tant, un pota negra de la dreta espanyola i és per això que l’entrevista a la revista del Col·legi de Periodistes ha agafat una gran dimensió informativa a Espanya.

Zarzalejos declara que no ha tingut ‘mai pressions tan fortes com les d’Aguirre’ i la defineix com una persona ‘vanitosa, ignorant, a qui li falten moltes lectures, miserable i amb una ambició poc controlada’.

‘No conec ningú amb poder polític i econòmic que tingui un comportament més allunyat d’algunes pràctiques democràtiques respecte dels mitjans de comunicació com ella. ¡I això que he crescut professionalment al País Basc!’, assegura Zarzalejos deixant implícitament a ‘Espe’ com a pitjor que Batasuna.