Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

L’exconsellera Carme-Laura Gil demana el trencament amb Unió

En una nova blocada que portarà cua i que té per títol ‘Duran ensenya les cartes. Bravo!’, la darrera consellera d’Ensenyament de l’era Pujol, Carme-Laura Gil, insta Convergència a dir a Unió ‘passi-ho bé, senyor Duran! adéu UDC! ens veurem el dia després de les eleccions’.

Laura Gil afegeix que ‘en el seu discurs Duran rebutjà per a Catalunya un Govern nacionalista i el contraposà a un govern socio-convergent, ‘catanyol’ . Veu en el termini màxim de 4 anys un Ministre d’Assumptes exteriors d’UDC al Govern espanyol i alguns Consellers al Govern català. Espanyolitzar Catalunya n’és el resum’.

Redacció
Redacció 21/10/2008

L’exconsellera explica en el seu post que ha llegit les ponències del congrés d’Unió i assegura que revaliden ‘un partit de dretes clàssic. Duran no s’ha mogut dels primers anys 90, d’aquell model de sobirania subordinada a Espanya, d’aquell model de societat, de la ideologia essencial i essencialista de la declinant democràcia cristiana’.

Tanca la blocada afirmant ‘Duran i UDC han parlat amb prou claredat i veu forta perquè CDC i Mas els escoltin. És també el moment de respondre’ls amb un sincer i càlid ‘Passiu-ho bé, senyor Duran!, adéu, UDC!’, ens veurem el dia després del de les eleccions…’.