Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

L’exalcalde de Planoles surt de la presó després de pagar 30.000 euros de fiança

|

- Publicitat -

L’advocat defensor, Antoni Vergés, considera molt important que el principal imputat en aquest cas estigui en llibertat per tal de poder preparar la defensa de l’exalcalde ja que tal i com assegurava, se li feia difícil obtenir informació i testimoni del seu defensat amb la situació de presó provisional. Vergés va visitar dilluns a Fernández a la presó de Figueres.

L’exalcalde de Planoles ha sortit de la presó el dia després de que el seu advocat presentés un recurs demanant-ne la seva llibertat en entendre que no hi havia ni risc de fuga ni possibilitat de manipulació de documentació. Aquestes són les dues causes que el jutge esgrimia per enviar-lo a presó. L’advocat també va demanar aquest dilluns una rebaixa dels 30.000 euros de fiança demanats pel jutge que considerava una quantitat excessiva.

Publicitat

El cas de presumptes irregularitats a l’Ajuntament de Planoles es va destapar després de que els serveis jurídics del Consell Comarcal del Ripollès que es qui assumeix la secretària del municipi detectés suposades irregularitats comptables al consistori d’aquest municipi de 270 habitants. En el cas també hi està imputada la dona de l’exalcalde. La denúncia va provocar que Fernández dimitís del càrrec ara fa dues setmanes. L’exalcalde va encapçalar la llista de CiU en les passades eleccions com a independent.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut