Dijous, 7 de juliol de 2022 - Edició 1442
La República

L’ex-diputat del PP Calomarde critica la ‘desmesura’ i la deriva dretana dels populars

El fins ara diputat del PP al Congrés Joaquín Calomarde ha assegurat aquest dimecres que la seva formació va ‘pecar d’alarma i desmesura’ amb la reforma de l’Estatut. És un dels motius que l’han portat a presentar la baixa com a militant del partit i a deixar el grup parlamentari per passar al mixt. Calomarde creu que el Constitucional avala la seva decisió de passar al grup mixt.

Redacció 18/04/2007

Joaquín Calomarde ha afirmat que discrepa del fet que, tal com afirmaven els populars, l’estatut ‘trenqui la unitat d’Espanya’. Pel ja ex-popular, la deriva dretana dels populars els allunya de la centralitat i la moderació. A les seves declaracions [mp3] ha explicat que és una persona de centre i prudent, i defensora del diàleg. Unes característiques que ja no pot trobar al PP.

El fins ara diputat del PP ha assegurat que ‘la gota que ha fet vessar el vas’ és el boicot que van decretar els populars al grup Prisa perquè considera que és un ‘precedent perillós’. Joaquín Calomarde ha desitjat ‘sort’ al president del PP, Mariano Rajoy, perquè ‘aconsegueixi moderar’ la formació.