Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

L’euríbor rebenta el seu rècord històric i es dispara fins el 5,418%

Un dia després que el president del Banc Central Europeu, Jean-Claude Trichet insinués apujar el preu del diner durant la pròxima reunió del Consell de Govern de l’autoritat monetària europea del 3 de juliol, els bancs han disparat totes les alarmes i durant la subhasta de diners d’aquest matí, el mercat interbancari ha fixat l’euríbor en el 5,418%. Aquest preu del diner que es deixen els bancs cada dia en les sessions del mercat interbancari, que té el seu reflex en l’euríbor, no s’havia registrat mai des que es va posar en marxa la Unió Monetària Europea. El preu més elevat que fins ara havia recollit l’euríbor va ser el 28 d’agost del 2000, quan es va situar en el 5,341%.

Redacció
Redacció 06/06/2008

Aquest dijous 5 de juny, quan encara no s’havia celebrat la reunió del Consell de Govern del BCE, el mercat interbancari, que tanca la seva subhasta a les 11 del mati, va deixar l’euríbor en el 5,125%. Les declaracions de Trichet han suposat un increment de l’euríbor en vint-i-quatre hores de gairebé tres dècimes, el 0,293%.

L’euríbor és l’indicador que recull el preu del diner que es deixen els bancs i contempla l’expectativa del preu a un any. Les declaracions de Trichet, que reconeixia opinions diferents entre els membres del Consell de Govern sobre la necessitat d’apujar el tipus d’interès més enllà del 4% actual, i després de parlar de la ‘possibilitat’ d’apujar-los durant la pròxima reunió del 3 de juliol, han activat les alertes del bancs, que han reaccionat amb un increment de gairebé tres dècimes de l’euríbor.