Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

L’estrella més barata

Tenir una estrella Michelin en un restaurant és sinònim de bon menjar, d’una cura extrema per la presentació, per tenir plats innovadors, per oferir una amplia carta, per tenir-ho tot […]

Redacció
Redacció 21/11/2008

Tenir una estrella Michelin en un restaurant és sinònim de bon menjar, d’una cura extrema per la presentació, per tenir plats innovadors, per oferir una amplia carta, per tenir-ho tot ben net i polit i perquè cada plat és un mar de sabors amb el qual t’hi pots perdre a cada forquillada.

I tot això, sovint, ens pensem que serà molt i molt car. Doncs no. Menjar d’estrella Michelin per només 22 euros, IVA inclòs ja és possible en un dels cinc nous restaurants catalans que han estat reconeguts recentment amb una estrella de la guia gastronòmica. Es tracta del menú del restaurant ‘Els Tinars‘ de Llagostera (Gironès). Una de les seves propietàries, Helena Gascons, afirma que mantindran la política de preus i el tipus de cuina. El seu és el restaurant català amb estrella Michelin que té el preu més assequible. ‘Els Tinars’ serveix cuina tradicional com gerret de vedella, mandonguilles de l’àvia, i sépia amb pèsols.

I també l’anomenada ‘cuina d’en Marc’, que és cuina de temporada amb tècniques actuals però base tradicional. El restaurant elabora el pa, la pastisseria, els gelats i la resta dels postres de forma artesanal.