Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

L’estelada com a resposta

Els lectors del directe!cat recordareu la polèmica de fa unes setmanes amb el vel a Girona: a l’escola Annexa de Girona es va decidir impedir a la nena Shaima, filla […]

Redacció 30/10/2007

Els lectors del directe!cat recordareu la polèmica de fa unes setmanes amb el vel a Girona: a l’escola Annexa de Girona es va decidir impedir a la nena Shaima, filla d’un matrimoni immigrant del Magreb, que entrés al centre amb el cap tapat amb el xador. Favorables i detractors del vel i la ostentació religiosa en públic ja van tenir temps de discutir-ho la mesura llavors, avui us portem un detall d’aquella història que no van captar els mitjans de comunicació.

La polèmica del vel també va viure’s a les aules del centre, i trobem admirable la determinació d’un grup d’alumnes d’Annexa. Segons els nostres informadors a Girona, quan el Departament d’Educació va obligar l’escola a rectificar en contra del reglament del centre i, per tant, a permetre a la nena que anés a classe amb el vel, un grup d’alumnes va exigir que si la Shaima anava amb xador, ells volien que l’estelada es pengés en un lloc visible de l’edifici.

La petició va ser acceptada durant uns dies, fins que la direcció del centre va decidir que ja n’hi havia prou i calia amagar l’estelada per evitar tornar a sortir als mitjans.