Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

L’Estatut. Km 0. Off the record d’un periodista català a Madrid (Edicions de l’Albí)

L’Estatut. Km 0. Off the record d’un periodista català a Madrid Autor: Pere Gendrau Editorial: Edicions de l’Albí Col·lecció: Política Pàgines: 332 Enquadernació: Rústica amb solapes Any edició: 2007 RESSENYA […]

Redacció 13/06/2007

L’Estatut. Km 0. Off the record d’un periodista català a Madrid

Autor: Pere Gendrau
Editorial: Edicions de l’Albí
Col·lecció: Política
Pàgines: 332
Enquadernació: Rústica amb solapes
Any edició: 2007

RESSENYA

Aquest llibre conté la crònica del corresponsal de RAC1 i col·laborador de l’Agència Catalana de Notícies a Madrid del que ha passat a la capital d’Espanya durant la tramitació de l’Estatut i els mesos previs a la formació del segon tripartit. També ofereix off the record el que s’ha dit als passadissos del Congrés dels Diputats —i als restaurants on s’han engendrat les conspiracions… Com diu en el pròleg Enric Juliana, delegat de La Vanguardia a Madrid, “el periodisme radiofònic necessita el contrast constant entre dues temperatures. Emmarcat per aquesta tensió, Pere Gendrau ha esculpit aquest darrer any i mig, minut a minut, l’acta de la gran trompada entre Catalunya i això que els catalans en diem Madrit, que no és ben bé Espanya, encara que també ho és” . L’Estatut. Km 0 aplega les reflexions d’un jove periodista català i les respostes a algunes de les preguntes clau que han quedat penjades durant aquests mesos. En resum, un llibre escrit des de la sinceritat i amb rigor, que ens convida a pensar.

Pere Gendrau i Girbau va néixer a Berga (Barcelona) el 1980. Va començar a treballar en el món de la informació, l’any 2003, com a redactor d’Ona Catalana i col·laborador de Regió 7. El 2005, es va incorporar a la redacció d’informatius de RAC1 i, el mateix any va assumir la creació de la corresponsalia a Madrid. Durant aquest període, ha col·laborat igualment amb l’Agència Catalana de Notícies i ha intervingut en el programa Minoria absoluta, també de RAC1.

Compra’l a Llibres.cat